Smider på nästa semesterplan

Nu vet jag vad jag vill göra på nästa semester! Istället för att åka söderöver så tänkte jag föreslå för polarna att vi kör en riktig skoterexpedition med folk som troligen är lika nördiga skoteråkare som vi.

Det finns flera företag som anordnar skoteräventyr på Svalbard. Jag ska vara ärlig och säga att jag fick googla var Svalbard ligger, var väl inte superaktiv på geografilektionerna 😛 Men det ligger i alla fall mellan Nordnorge och Nordpolen och det är nästan en garanti att se isbjörnar. Sjukt coolt!

rättvik 3

Bästa tiden att åka på dessa resor ska vara i mars och april när vintern är som finast på Svalbard. Då ska den värsta kylan försvunnit och midnattssolen börjar komma. Man åker sedan mellan olika destinationer så att man alltid sover i en stuga och i en säng, det lär ju vara alldeles för kallt att sova utomhus.

Man kör ca 10 mil per dag och det är rakt ut i vildmarken. Helt underbart att typ få köra på helt orörda vidder och det finns inte ett sönderkört skoterspår så långt ögat når. All utrustning dras med i slädar som man tydligen lämnar någonstans varje dag så man kan ge sig och ut verkligen se vad skotrarna går för och för att utforska omgivningen.

Ett av målen på expeditionen är den ryska byn Barentsburg där tiden tydligen ska ha stått still. Mitt i byn står nämligen fortfarande en staty av Lenin (!), galet. Här bor vi på byns hotell och får testa den ryska maten som ska sköljas ner med vodka, undrar om det är vodkan som gör att Lenin fortfarande står staty här….

Expeditionen har bara två övernattningar innan man flygs tillbaka till fastlandet. Jag tycker detta låter som en galet cool resa men jag hade gärna haft en vecka, men det kanske blir trist för en del att vara ute på en skoter i vildmarken i en hel vecka…..

(Visited 39 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *